Loading...
X

bedårande minikamera som väcker ha begär.

Ibland är jag sugen på en lite spionkamera. Delvist tar ju inte mycket plats, delvist är det ibland väldigt irriterande när man inte får ta bilder på vissa utställningar. Det har jag aldrig råkat ut för i Sverige, men när jag nu var i Ungern så var det tvärstopp. Antigen är det totalförbjudet eller så ska man köpa en extra biljett för sin kamera med.
Det är kanske ett sätt att skapa arbete för arbetslösa, för  så många vakter har jag aldrig sett i ett museum. Överdrivet var det.

Men här kommer lite bilder om dem söta spionkamerorna.

I princip får kameran plats i handflatan.  >Det är den tyska företaget Minox som säljer dem. Den är digital, och kan mycket. Bilderna är stora trots formatet 2.608 x 1.956 Pixel . och man kan filma med den också.

Man kan köpa till ett antal objektiv och en häftig blixt a la 20-tal.

Och priset? Inte så farligt – 229 € runt 2000 kr beroende hur kursen står.

Sen finns en annan häftig kamera av den mindre formatet. Den heter Minox DCC Rolleiflex AF 5.0 och inte heller den går av för hackor.

Även den är digital, trots veven på sidan, som man använder faktiskt till att få igång nästa tagningen. Upplösningen ligger på 2304 x 2304 pixels. Och har naturligtvis autofokus.

Priset 3800 kr.
Den är hipp och den är kul. Att få ner en stor kamera till en mindre dito som dessutom fungerar som den stora är otroligt och imponerar i alla fall på mig.

specialkamera.se

3 observations on “bedårande minikamera som väcker ha begär.
 1. Gunnar

  Kul med alla ”spionkamerorna”. Jag smygfotade på en konstutställning Lucca, Italien, utan att bli upptäckt. Men hustrun var inte tillräckligt diskret så där tog det stopp.

   
  Reply
 2. Pia

  Åh, en sån där pyttekamera vill jag ha =) Undrar hur de är att fota med, ibland är det svårt att hålla stadigt när de är väldigt små och lätta.

   
  Reply
  1. belle blue belle blue

   Jag funderar själv att kanske köpa en sån. Kan vara bra ibland. Men klart kanske den fungerar mest i bra ljusförhållandet. Kan dock inte vara värre än en bild tagen med mobilen.

    
   Reply

Kommentera med glädje :)