Loading...
X

är min kommentators funktion avstängt pga följande?

Mitt förra inlägg om Sergio Larrain går inte att kommentera. Varför? Har inte det minsta aning om. Jag har gått igenom alla inställningar och hittar naturligtvis inte var felet ligger någonstans.

Men idag hörde jag något om att visa andras bilder i ens egen blogg eller på något annat sätt på internet. Det är nämligen inte längre tillåtet. Och om jag förstår det rätt så vill man diskutera bilder oavsett i positiva eller negativa sammanhang så får man bara länka men inte visa upp bilden man skriver om.
Det går tydligen  bra i papperstidningar men inte på nätbilagor.

Jag visar ju egna bilder i 99 %, men ibland vill jag  rekommendera andras verk, eller bara skriva om något intressant och illustrera med bild från källan så att man vet vad man syftar på. Men nu går ju tydligen inte längre. Och mycket blir tråkigare i bloggvärlden.
Undrar hur modebloggare och inredningsbloggare kommer klara sig undan krav på saftiga ersättningar, för om några så är det just de som verkligen lever på andras foto.

Den frihet som fanns på nätet försvinner mer och mer. Reglerna blir tydligare och hårdare. Och bra mycket tråkigare blir bloggarna,  i alla fall utseendemässigt.
Jag tycker att lagen är för hårddragen,

Så jag hoppas verkligen att inte av det orsaken min kommentering avstängd. För bara just det inlägg som inte kan kommenteras. Alla andra fungerar ju. Fast det är nog ganska så långt sökt.

Genusfotografen, Fototsidan,

3 observations on “är min kommentators funktion avstängt pga följande?
 1. Gunnar

  Ett sätt att komma förbi detta är att lägga in länkar till sidor med bilder. Jag har ofta bilder på böcker och då är dom till 99 % inscannade eller avfotade. Det är kanske heller inte helt OK men jag gör ju reklam för böckerna så än har ingen klagat.

   
  Reply
  1. belle blue belle blue

   Att lägga in länkar är bra, men alla vill inte klicka på länkar, dessutom blir sidan så mycket tråkigare utan bilder bara en massa text. Och visst kan man fotografera av men jag tror inte heller att det är tillåtet.

    
   Reply

Kommentera med glädje :)