Loading...
X

tuppen ger rätt signal.

Ibland kan jag undra hur är det med  det kollektiva tänkandet, eller kollektiva handlandet.  Jag menar just inom fotografin hur fler och fler visar upp svart-vita bilder. Hur man har tröttnat på alltför mättade färger. Många har tom med återgått till den bokstavliga mörkrummet för att framkalla filmer för att sen skanna in negativet till datorn och göra förbättringarna i nåt lämpligt program.

Jag själv kan jag inte se att jag återgår till mörkrummet, jag aldrig riktigt trivdes där, även om jag kan förstå mystiken runt om det hela. Men mörkret har alltid skrämt mig, och det kommer alltid att göra det också.

Jag märker själv också hur jag gör fler och fler foton till svart-vita bilder. För att få det enkelt och kanske för att göra känslan till lite mer dramatiskt än vad den var innan.
Det är som ringar på vatten.  Man vet aldrig riktigt var det börjar, inte heller hur, för många av oss kanske upplever det som om man kommit fram till detta helt själv, men så är det ju inte.  Men ändå är ju så. Fast ändå inte.

2 observations on “tuppen ger rätt signal.
 1. Gunnar

  Ibland känns svartvitt bara bäst. Vet inte varför. Kanske handlar det om konturer och skärpa…och fokus..Färgerna kan distrahera ibland tror jag.

   
  Reply
  1. belle blue belle blue

   Färg kan dra blicken ifrån väsentligheterna . Det är bra för att kunna betrakta innehållet på en djupare plan.

    
   Reply

Kommentera med glädje :)