Loading...
X

alla vi lever redan i ett helvete.

Jag lyssnade ett radioprogram om gud och helvete och påven. Typ vilka som kommer till helvete och vilka olika stadier helvete har, samt att den nuvarande påven Franciskus har en mer hårdfört syn på det hela (trodde faktiskt att han var mer en mjukis till påve än de tidigare påvar, men skenet kan ju bedra.)

Nåväl, jag är ju ateist och tror inte på Gud, men samtalet var ju ändå intressant. Och då slog mig att vi flesta redan lever ju i en sorts helvete. Alla har ju sitt eget helvete precis som jag har mitt, med ständiga smärtor som man måste stå ut. Mediciner hjälper kanske ibland, men oftast inte alls, därför börjar man ta mer och mer och i slutändan råkar man överdosera eller magen bara inte längre klarar av det. ( som antagligen hänt med Avicii förra veckan. Verkligen synd om honom, men nu har han inte längre ont. Vila i frid!)

och smärta finns det gott om. Både kroppslig smärta och själslig smärta. Man har dagar som är toppen, men andra dagar är tenderar mer till botten. Man kämpar. Många gånger kan jag ifrågasätta, varför vi gör det, och varifrån all denna smärta kommer ifrån.

Är det någon som kan komma med ett bra svar?

2 observations on “alla vi lever redan i ett helvete.
 1. Carita Liljendahl

  Så sorgligt det som hände Avicii… tänk att vara så pressad, ha panikångest innan och under uppträdanden.
  Alla bara trodde att han var lycklig i sin framgång, med pengar osv.
  Så tragiskt att han inte hittade en annan lösning på problemen… min pappa gjorde samma, tog sitt liv 🙁
  Jag tror ju på Gud, på en högre makt, på något som är större än vi kan ana.
  Men det brukar vara svårt att föra den diskussionen, så få som förstår – och jag vill inte skapa bråk kring en sådan sak.
  Kramar <3

   
  Reply
  1. belle blue belle blue

   Det är ju känsliga frågor och lätt kan urarta. Jag beklagar att din far valde vägen på det sättet. Men depression gör saker med ens hjärna och då väljer man annorlunda. Det är en svår sjukdom med många grader.
   Pengar är ju inte allt, även om vi gärna tror att den kan lösa många av våra problem.
   Det finns en bok som heter Depressionens demoner. Jag lästa den efter att jag kom ur depressionen. Så jag kände igen de olika konstigheter jag drabbades av.
   Förhoppningsvis kommer jag aldrig mer falla in i den gropen igen.
   Kram!

    
   Reply

Kommentera med glädje :)

%d bloggare gillar detta: